Godina 2016. je definitivno bila za pamćenje kada je u pitanju hrvatski sport. Godina u kojoj smo slavili čak 10 olimpijskih medalja, u kojoj nas je razveselilo 5 paraolimpijskih, u kojoj je Jug CO osvojio pet trofeja, pet?! Godina u kojoj si izbor najboljeg ili najbolje ne možete olakšati čak ni bojom olimpijskih medalja jer i Sara Kolak i Sandra Perković su zlatne, a zlatni su i braća Sinković te Šime Fantela i Igor Marenić, pišu Sportske novosti. 

Nagrada za fair play pripala je Branku Radičeviću, nogometaš kluba Budainka Kolonija koji je namjerno promašio jedanaesterac prosvjedujući na taj način protiv lošeg suđenja u 4. kolu 2. ŽNL. Zbog tog svog poteza izbačen je iz kluba.

Bio je to potez zbog kojeg je Budainka Kolonija trebala postati hit klub Hrvatske. Potez o kojem će se pisati, pričati i snimati reportaže. Potez koji bi klubu iz šestog ranga hrvatske nogometne zbilje možda donio i koju sponzorsku kunu. No potez Branka Radičevića, koji je u 4. kolu 2. ŽNL namjerno promašio penal, jer mu je dozlogrdilo biti dio pokvarenog sustava, klub je umjesto zvijezda, doveo na - rub propasti!

- Bila je to jedna instinktivna odluka. To što su kasnije odlučili u klubu je njihov izbor, a ja se u to ne želim uvlačiti. Ali, nikada nisam zažalio zbog tog poteza, rekao je Branko Radičević.

Foto: Ronald Goršić/Hanza media