Ovog su vikenda mlađi kadeti i juniori odigrali Ekipno i pojedinačno prvenstvo Slavonske regije – zapad, a STK “Obrtnička škola – Brod” imala je svoje predstavnike i na Memorijalu “Robert Sesar” koji se održao u Pleternici.

Prvenstvo regije za mlađe kadete odigrano je u nedjelju u Bjelovaru, a “obrtnici” su nastupili s dvije momčadi i šest igrača u pojedinačnom turniru. Ekipni dio natjecanja ujedno je predstavljao i kvalifikacije za plasman na završnicu PH na koje ide prvoplasirana momčad s regije. S obzirom da je bilo pet prijavljenih ekipa, odigrali su međusobno svatko sa svakim te je u konačnici formiran poredak momčadi na temelju tih rezultata. OŠB 1 (Filip KRAJINA, Marin ANAKOVIĆ i Milan KOVAČEVIĆ) ostvarila je tri pobjede (3:0 protiv OŠB 2, 3:1 protiv Strmca i 3:2 protiv Bjelovara 2) i jedan poraz i to od kasnijeg pobjednika turnira Bjelovara 1 rezultatom 3:0. OŠB 2 (David PEČUVČIĆ, Luka BOŠNJAKOVIĆ i Matej BOŠNJAKOVIĆ) upisala je sva 4 poraza te je tako zauzela 5. mjesto.

U pojedinačnom turniru trojica su od ranije spomenute šestorice “obrtnika” prošli dalje. Naime, Filip Krajina, Luka Bošnjaković i David Pečuvčić su s omjerom 1/1 zauzeli 2. mjesto u svojim skupinama te se tako plasirali u glavni turnir. Najbolji rezultat od njih ostvario je David koji je doguravši do polufinala osvojio brončanu medalju. Krajina je zaustavljen u 1/4 finalu, a Bošnjaković u 1/8 finala.

“Obrtnici” su već tradicionalno svoje predstavnike imali i na Memorijalu “Robert Sesar” u Pleternici pa je tako i ove godine nastupila momčad Obrtničke škole – Brod u sastavu Antonio GAVRAN, Antonio NOŽINA i Stjepan BOŠNJAKOVIĆ. Oni su u grupi upisali pobjede nad Našicama (3:0) i Strmcem (3:2) te poraz od domaćeg Limpresa (3:0) zauzevši tako drugo mjesto u skupini što im je omogućilo dvoboj za 3. mjesto protiv Požege. Međutim, Požežani su ipak bili pretvrd orah te su svladali “obrtnike” rezultatom 3:0 ostavivši “obrtnike” bez odličja. Zlato je uzeo domaći Limpres koji je u finalu svladao momčad Novske.

U subotu je u Požegi odigrano prvenstvo Regije za juniore, a “obrtnici” su imali svoje predstavnike samo u pojedinačnom dijelu turnira. Naime, Antonio GAVRAN i Tomi STANIŠIĆ upisali su po dva poraza u svojim skupinama te se tako niti jedan od njih dvojice nije plasirao u glavni turnir.

Izvor: STK Obrtnička škola