Proteklog vikenda u Zagrebu na jezeru Jarun je održano 1. kontrolno mjerenje u novoj 2015/2016. sezoni. Iako su kao gosti na ovom natjecanju nastupili i naši susjedi Slovenci kako bi pojačali konkurenciju, a ujedno i kako bi testirali svoje sportaše mi ćemo izdvojiti rezultate naših predstavnika jer je spomenuto natjecanje ipak bilo za našu državnu selekciju.

Iz KKK Olimpik nastupili su:

K-1 seniori 1000m - Antun Novaković 1. mjesto
K-1 seniori 500m - Marko Lipovac 1. mjesto
K-1 seniori 200m - Marko Lipovac 1. mjesto

K-1 seniorke 1000m - Brigita Bakić 1. mjesto
K-1 seniorke 500m - Brigita Bakić 2. mjesto
K-1 seniorke 200m - Brigita Bakić 2. mjesto

K-1 juniorke 500m - Monika Pleša 1. mjesto
K-1 juniorke 200m - Monika Pleša 1. mjesto

K-1 kadeti 1000m - David Aračić 1. mjesto, Mihael Galetović 2. mjesto
K-1 kadeti 500m - David Aračić 1. mjesto, Mihael Galetović 2. mjesto

Vrijeme je bilo dosta teško, a otežavajuća okolnost je bio i bočni vjetar koji je puhao pa stoga nijedan sportaš u Hrvatskoj nije izveslao zadanu vremensku A ili B normu.

Imajući u vidu kvalitetu odveslanih utrka i dosadašnju formu te zaostatak za vremenskim normama trener reprezentacije Vinko Mijočević je sastavio popis putnika za nadolazeće natjecanje, prvo međunarodno ove godine u Italiji (Mantova): Antun Novaković (Olimpik), Frane Buljan (Jarun), Anamarija Govorčinović (Matija Ljubek), Marko Jelkić (Belišće), Ivan Orešković (Belišće) i Josip Lenac (Hrvatska Kostajnica).

Od preostalih naših predstavnika Monika Pleša i Marko Lipovac su bili 3 sekunde do norme, a Brigita Bakić 4 sekunde.

Uvjerenja smo kako će i oni na prvoj idućoj kontroli koja je na rasporedu 21.5. stopama Antuna Novakovića koji je svoj status osigurao već sada i može se mirno pripremati za nadolazeća natjecanja.

U vikendu pred nama dakle reprezentacije Hrvatske putuje u Italiju u grad Mantova, a ostatak ekipe Olimpika će na klupsku regatu u susjednu Srbiju (Bezdan) gdje će biti održane utrke na 2000m.