TKD „Alfa Brod“ nastupio je u subotu na međunarodnom ITF taekwon-do turniru „3. Bosna Open“ u Doboju BiH, na kojem je nastupilo oko 300 natjecatelja iz sedam zemalja.
Brodske Alfe su nastupali u formama i borbama te osvojili 4 zlatne i jednu srebrnu medalju.
ROKO RIBARIĆ kadet -35 kg, 1. mjesto. Odličan nastup mladog borca gdje sve tri borbe dobiva jednoglasnim odlukama sudaca.
LEON ŽAJGAR junior -50 kg (14-15 god.), 1. mjesto forme plavi pojas i 2. mjesto borbe. Odličan u formama ali ništa lošiji nije bio ni u borbama. Svoju finalnu borbu završava neriješeno te odlazi u dodatnu rundu gdje je ipak morao čestitati protivniku koji je bio za nijansu bolji.
Seniori -64 kg : TOMISLAV KATUŠIĆ 1. mjesto i ADAM HERCOG 2. mjesto
Tomislav pobjeđuje prije finala dva borca iz Slovenije dok Adam do finala pobjeđuje borca iz BiH. U finalu obadvojica prikazuju odličnu tehniku i ne popuštaju te nakon neriješenog rezultata odlaze u dodatnu rundu. I u dodatnoj rundi opet je rezultat je izjednačen i odlazi se na zlatni bod gdje Tomislav ipak dolazi prije do boda i odnosi pobjedu. Bez obzira na to što su iz istog kluba pokazali su odličnu borbu do zadnje sekunde. I za kraj turnira Tomislav je proglašen najuspješnijim seniorom .
Kako nam Kristijan Katušić u svojoj kategoriji (-71 kg) nije imao protivnika odrađivao je posao trenera te borce vodio kroz borbe a sve je nadgledao trener Robert Katušić.
- Ovaj uspjeh posvećujemo našem iznenada preminulom članu kluba Filipu Matkoviću koji zauvijek ostaje u našim srcima, poručili su iz TKD "Alfa Brod".