U subotu i nedjelju 21 i 22.04.2018. g. Brodski karataši nastupili su na tri velika natjecanja: 47. Zlatnom pojasu, Kupu Grada Vukovara 2018. i 19. Opatija Cup_u 2018.
Borna Mađarević, Mihael Ećimović i Luka Birač nastupili su u sastavu reprezentacije Hrvatske na 47. Zlatnom pojasu, karate natjecanju koje se održalo u Čačku. Zlatni pojas spada u najstarija karate natjecanje u Europi, a ove godine nastupile su 23 države s preko tisuću natjecatelja. Nakon cjelodnevnog natjecanja Brođani su osvojili tri odličja, Borna Mađarević osvojio je drugo mjesto, borbe mlađi seniori do 60 kg, Luka Birač treće mjesto u kadetima do 70 kg, a Mihael Ećimović treće mjesto u katama za juniore. Dobrim nastupom i osvojenim plasmanima Brođani su opravdali poziv u reprezentaciju Hrvatske.
U Vukovaru nastupili su borci u sastavu: Marko Tomljenović, Kristijan Vukadinović, Veronika Čengić, Antonio Biondić, Feliks Vičić, Adam Terzić, Ivano Karić i Domagoj Lukinić.
Ivano Karić osvojio je prvo mjesto u ml. kadetima, drugi su bili Marko Tomljenović, Feliks Vičić
i Domagoj Lukinić, a treća mjesta osvojili su Veronika Čengić i Antonio Biondić.
Na 19. Opatija Cupu 2018. nastupili su Dora Has, Karla Jurić, Rita Mustapić, Ana Lujić,
Matea Ećimović, Borna Kujundžić i Nikola Birač. Ana Lujić osvojila je prvo mjesto u katama za učenice i treće u borbama učenice - 32 kg. Dora Has dva treća mjesta u borbama i katama za učenice, a Matea Ećimović treće mjesto u katama za kadetkinje. U kategoriji mlađih učenika, finale kategorije do 30 kg. izborili su Borna Kujundžić i Nikola Birača, a ovaj puta uspješniji je bio Borna a time je osvojio prvo mjesto dok se Nikola morao zadovoljiti drugim mjestom.
Nakon uspješnog vikenda klupska riznica odličja bogatija je za 16 medalja.

Sportski dir.K.K.Slavonski Brod
Zdenko Horvat