Stolnoteniska sezona 2017./2018. će za STK „Obrtnička škola – Brod“ po svemu sudeći biti upisana u klupske anale. Uz izboren nastup u najvišem državnom rangu HEP Superligi, „obrtnici“ će u novoj sezoni iskoračiti i na međunarodnu scenu. Doduše, ne samostalno kao klub, već u suradnji sa STK „Vodovod“ Osijek. Naime, OŠB je prihvatila ponudu Osječana da zajednički, pod nazivom „Regija Slavonija i Baranja“, nastupe u Europskoj Superligi! Kombinirani sastav činit će po dvojica igrača Vodovoda i OŠB i to Vjekoslav ZOVKO i Mario BANEK (Vodovod) te Josip ARBANAS i Dominik ZELJKO (OŠB). Cilj je mladim i perspektivnim igračima dvaju jedinih slavonskih superligaša omogućiti daljnji razvoj kroz jake međunarodne utakmice. Valja naglasiti da će kompletnu financijsku konstrukciju pokriti STK Vodovod, a OŠB će samo osigurati dolazak svojih igrača iz Zagreba na domaće i gostujuće utakmice.

Lani je u Europskoj Superligi igrao samo jedan hrvatski predstavnik (Lifeclass RC Starr Varaždin), a u sljedećoj sezoni imat ćemo ih čak tri! Riječ je o ligi u kojoj se natječu klubovi i nacionalni sastavi iz šest zemalja: Slovačke, Austrije, Češke, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Kod muških, uz lanjskog finalista Lifeclass RC Starr Varaždin, nastupat će i momčad Regije Slavonije i Baranje. Varaždinci su u skupini A sa U-21 reprezentacijom Češke i U-21 reprezentacijom Slovačke. Regija Slavonija i Baranja je u skupini B zajedno s U-21 reprezentacijom Slovenije, prošlogodišnjim osvajačem ove lige Vydranyem (Slovačka) i Wiener Neudorfom 1947 (Austrija).

Treći hrvatski predstavnik je u ženskoj konkurenciji, a to su prošlogodišnje državne prvakinje STK Dr. Časl koji je za novu sezonu okupio vrlo jaku ekipu. Zagrebačka ekipa je u skupini A sa Budaörsije (Mađarska), U-21 reprezentacijom Češke i Wiener Neudorfom 1947 (Austrija).

Igra se dvokružno, prvi susreti na rasporedu su 26. rujna, a Slavonci će nastup u Europskoj Superligi otvoriti gostovanjem u Sloveniji kod U-21 reprezentacije Slovenije. Utakmice se igraju preko tjedna (utorkom). Također, dogovorom Vodovoda i OŠB, postoji mogućnost da ekipa Regije Slavonija i Baranja od svoje 3 domaće utakmice, dvije odigra u Osijeku, a jednu u Slavonskom Brodu. U nastavku slijedi raspored utakmica ekipe Regija Slavonija i Baranja u Europskoj Superligi.

kolo (26.09.): U-21 Slovenija – Regija Slavonija i Baranja
kolo (10.10.): Regija Slavonija i Baranja – Vydrany
kolo (17.10.): Regija Slavonija i Baranja – Wiener Neudorf 1947
kolo (24.10.): Regija Slavonija i Baranja – U-21 Slovenija
kolo (21.11.): Vydrany – Regija Slavonija i Baranja
kolo (05.12.): Wiener Neudorf 1947 – Regija Slavonija i Baranja
Sve informacije o Europskoj Superligi možete pronaći OVDJE, a na stranicama HSTS-a možete pročitati i najavu nastupa hrvatskih ekipa u Europskoj Superligi