U subotu je odigrano 1. kolo 1. HL – istok u kojem su se sastali Obrtnička škola – Brod i gradski rival Graničar. Pred „obrtnicima“ je prvoligaška sezona velikih ambicija s obzirom na dovedena pojačanja i raniju najavu pohoda na 1. mjesto koje vodi u najviši rang natjecanja – Superligu. Uzevši sve to u obzir, „obrtnici“ su u gradskom derbiju na svom terenu nominalno bili favoriti što su morali pokazati na terenu. Trener Latinović u postavu je uvrstio najjaču trojku (Matej MAMUT, Damir BOGDANOVIĆ i Marko MAJSTOROVIĆ), dok je Graničar došao oslabljen neigranjem Mateja JURINIĆA. U nastavku slijedi pregled susreta po mečevima:
OŠB – Graničar 4:2
• 1:0 Matej MAMUT – Božidar KRALJEVIĆ 3:1 (-13, 12, 8, 7)
• 2:0 Damir BOGDANOVIĆ – Hrvoje LEKO 3:0 (1, 3, 6)
• 2:1 Marko MAJSTOROVIĆ – Tomislav BIBER 1:3 (-6, -8, 9, -9)
• 2:2 Mamut/Majstorović – Kraljević/Biber 0:3 (-6, -11, -7)
• 3:2 Matej MAMUT – Hrvoje LEKO 3:0 (3, 8, 3)
• 4:2 Marko MAJSTOROVIĆ – Božidar KRALJEVIĆ 3:0 (5, 9, 9)
Nakon odigranog 1. kola tablica 1. HL – istok izgleda ovako: 1. Vodovod 2 (1/0), 2. Požega (1/0), 3. Mihovljan (1/0), 4. OŠB (1/0), 5. KOS, Kotoriba (1/0), 6. MSTC Čakovec (0/1), 7. Graničar (0/1), 8. Olimpija (0/1), 9. Putjane (0/1), 10. Mladost (0/1).
Drugi krug 1. HL – istok u sklopu kojeg se igraju 2. i 3. kolo na rasporedu je već sljedećeg vikenda kada su „obrtnici“ ponovno domaćini. Ovog puta u dvoranu Obrtničke škole dolaze čakovečke momčadi STK „Putjane“ (11 sati) i STK „Mihovljan“ (14 sati).

U subotu su također četiri predstavnika Obrtničke škole – Brod nastupila na turniru u Nuštru koji je, povodom dana općine Nuštar, organizirao istoimeni domaćin. Na turniru su nastupili Milan KOVAČEVIĆ, Mateo MITROVIĆ, Mladen KOLESARIĆ (mlađi kadeti) i Viktor MARINIĆ (najmlađi kadeti). Sva četiri predstavnika su prošli svoje kvalifikacijske skupine te su zaustavljeni u 1/4 finalu.

Danas je započelo novo momčadsko natjecanje na razini Slavonske stolnoteniske regije – Zapad koje za cilj ima afirmaciju mladih igrača i igračica – kadetska liga. Natjecanje je to u kojem pravo nastupa imaju igrači i igračice od najmlađih kadeta do kadeta, a u kojem se igra ligaškim sustavom po 5 pojedinačnih mečeva. U sklopu prvog kruga lige u Lipiku su odigrana 3 kola, a „obrtnici“ su za natjecanje u ovoj ligi prijavili dvije momčadi. Za OŠB 1 su ovog vikenda nastupali Tomi STANIŠIĆ, Filip KRAJINA i Marin ANAKOVIĆ te su oni upisali sve 3 pobjede (4:1 protiv Lipe i OŠB 2 te 5:0 protiv Slatine 2). Za drugu momčad su nastupili David PEČUVČIĆ, Gabrijel KOLGJERAJ te Matej i Luka BOŠNJAKOVIĆ, a oni su ubilježili pobjedu (5:0 protiv Kutine) i dva poraza (2:3 od Lipe i 1:4 od OŠB 1).

Idućeg je vikenda, osim već spomenutih prvoligaških mečeva, na rasporedu i natjecanje u 2. HL te 3. HL – istok. Točnije, u nedjelju (9.10.) OŠB Veterani će u sklopu 2. i 3. kola gostovati u Virovitici i Pitomači kod istoimenih domaćina, dok će u nedjelju u sklopu 1. turnira 3. HL – istok druga momčad Obrtničke škole – Brod odigrati prva tri kola.

Izvor: STK "OBRTNIČKA ŠKOLA - BROD" Marko Bošnjaković,