Jučer je, nakon dvotjedne pauze, nastavljeno natjecanje u 1. HL – istok, a u sklopu 8. kola prva momčad Obrtničke škole – Brod imala je na rasporedu međimurska gostovanja kod Putjana i Mihovljana.

Prvi susret je jedini ponudio određenu dozu neizvjesnosti s obzirom na dobar otpor Putjana koje su “obrtnici” nešto teže slomili i u prvom krugu na svom parketu. Naime, i ovog je puta bilo 4:2 kao i jesenas, a poraze su upisali Damir BOGDANOVIĆ i par Mamut/Mjastorović. Prvo je Matej MAMUT svladao Eugena ŠIMONA prepustivši mu tek 8 poena, da bi potom Marko MAJSTOROVIĆ svladao Kristiana KOVAČIĆA s 3:2 nakon zaostatka od 0:2 u setovima. Nakon toga je za domaće smanjio Boris PREKSAVEC svladavši Damira s 3:1, a par Preksavec/Šimon pobjedom 3:1 izjednačio je ukupan rezultat na 2:2. Međutim, nakon toga susret su prelomili Mamut i Majstorović s dvije lake 3:0 pobjede nad Šimonom odnosno Preksavecom.

U drugom meču dana “obrtnici” su bili bolji od Mihovljana s 4:0 prepustivši im pritom samo jedan set. Naime, Majstorović i Mamut su sa po 3:0 svladali Tomislava MARUŠIĆA odnosno Ivana MIKCA, a Damir je s 3:1 bio bolji od Noe VRESKA. U paru je došlo do promjene u odnosu na dosadašnju praksu tijekom sezone te su po prvi puta par odigrali Majstorović i Bogdanović te su i oni upisali 3:0 pobjedu nad domaćom kombinacijom Mikac/Marušić. “Obrtnici” su tako ostali na vrhu ljestvice s 11 pobjeda iz isto toliko susreta, a novo iskušenje u 1. HL – istok na rasporedu je 11.3. kada u Slavonski Brod dolazi druga momčad osječkog Vodovoda. 

Izvor: STK "Obrtnička škola"