Gradski proračun, ako se usvoji na današnjoj sjednici gradskog vijeća, za 2016. godinu biti će skoro 245 milijuna kuna. U tih 245 milijuna planirani su veliki projekti koje je najavio gradonačelnik Mirko Duspara. Planira se izgradnja dječjeg vrtića na Budainci, OŠ Milana Amruša u Kažotićevoj ulici, sportske dvorane OŠ Hugo Badalić na Jelasu i realizacija drugih projekata kako bi se poboljšalo školovanje mladih u Slavonskom Brodu. 

"Radit ćemo i dalje na zaštiti okoliša i prije svega tu mislim na nastavku, odnosno završetku sanacije deponije Vijuš koju radimo s Fondom i Ministarstvom za zaštitu okoliša. Započeli smo s izgradnjom dva reciklažna dvorišta i to ćemo početkom sljedeće godine završiti, a paralelno s time kandidirati ćemo prema Fondu i sortirnicu i treće reciklažno dvorište koje bi ostalo na deponiji Vijuš kad se ona zatvori. Iduće godine planiramo i projekt izgradnje stanova za mlade obitelji gdje bi im iznajmili stanove po povoljnim uvjetima, tako da ćemo i na taj način pokušati spriječiti odljev mladih i školovanih ljudi iz Slavonskog Broda", rekao je gradonačelnik Mirko Duspara.

"U zadnjih nekoliko godina imamo iste smjernice kod kreiranja proračuna, prije svega smanjiti potrošnju, ostvariti uštede, osigurati jednaku ili veću razinu prava za socijalno ugrožene obitelji i osobe u Sl. Brodu, raditi na novim projektima kako bi život građana bio što kvalitetniji i bolji. Prioritet će i dalje biti mladi, raditi intenzivno na energetskoj učinkovitosti, pogotovo zgrada u vlasništvu grada, jer ćemosmanjiti potrošnje i izdatke i imati više sredstava za druge potrebe građana Slavonskog Broda", kaže gradonačelnik koji dodaje kako će se iduće godine raditi na infrastrukturi cesta, energetski učinkovitoj javnoj rasvjeti, a dosta će ulaganja biti i na sportskim objektima.