Danas su u velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije dodijeljena Rješenja o dodjeli stambenih kredita i financijskih potpora hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata. Ukupno je dodijeljeno pet stambenih kredita i dvije financijske potpore za rješavanje stambenih pitanja.
Rješenja je uručio Nenad Križić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, a današnjoj svečanosti u županiji, nazočio je i Željko Motik, načelnik Sektora za stambeno zbrinjavanje Ministarstva hrvatskih branitelja. Rješenja za stambene kredite dobili su: Ilija Ćurić, Mate Tolić, Ivan Križanović, Antun Petrlić i Darko Cindrić, dok su financijske potpore dodijeljene Nikoli Prebandi i Iliji Agatiću.

- Živimo u čudnim vremenima kada se Domovinski rat promatra vrlo kritički, a herojima se i sudi. Istina o Domovinskom ratu mora biti čista i mora se znati, a to je, da bez hrvatskih branitelja, Hrvatske bilo ne bilo. Zahvaljujemo se ministru Medvedu na svim aktivnostima koje poduzima, a mi ćemo u županiji uvijek biti na raspolaganju i pomagati hrvatskim braniteljima, rekao je Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije.

Uz župana Marušića, domaćini braniteljima bili su i Pero Ćosić, saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine, saborski zastupnici Ljubica Maksimčuk i Marko Šimić, zamjenici župana Damir Mirković i Stjepan Bošnjaković te Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda.

- U rujnu smo imali priliku proslaviti Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, a i danas je također važan dan za branitelje naše županije, jer će sedam branitelja i njihovih obitelji dobiti financijske potpore za rješavanje stambenih pitanja. Vlada premijera Plenkovića brigu o braniteljima stavila je među prioritete, a suradnja je na dnevnoj razini. Kao što je i rečeno u predizbornoj kampanji, izradit će se jedinstveni zakon o hrvatskim braniteljima i na njemu se već vrlo intenzivno i radi, rekao je Pero Ćosić, saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine Brodsko-posavske županije.