Svečano je u subotu bilo u Slobodnici, gdje je otkriven i blagoslovljen spomenik poginulim hrvatskim braniteljima. Ispred Mjesnog doma okupio se veliki broj mještana, a općinski vijećnici na čelu s načelnikom Josipom Pavićem položili su vijence i zapalili lampione. Spomenik je blagoslovio vlč. Perica Stanić, župnik župe sv. Marka u Slobodnici. Uz obitelji poginulih branitelja, svečanosti je nazočio župan Danijel Marušić, te predstavnici braniteljskih udruga i mještani. – Inicijativu za gradnju spomenika potaknuo je zamjenik predsjednika Općinskog vijeća i vijećnik iz Slobodnice gospodin Stipo Anušić, a općinski vijećnici su tu inicijativu jednoglasno prihvatili. Idejno rješenje bilo je gotovo u roku od mjesec dana – naglasio je načelnik općine Josip Pavić.

Nakon toga su se svi uzvanici uputili u prostorije novouređenog mjesnog doma, koji su svečano otvorili načelnik Josip Pavić i župan Danijel Marušić. Vlč. Perica Stanić je blagoslovio novouređeni dom i poželio mještanima da u njemu provedu svoje najradosnije trenutke u zajedništvu i miru.

Načelnik Josip Pavić je istaknuo da je – Općina Sibinj uspjela za obnovu doma povući 2,5 milijuna kuna sredstava iz Fonda za regionalni razvoj i dodatno uložila još milijun kuna općinskih sredstava. Pomoć u realizaciji ovog projekta pružila je i županija. Dom smo radili godinama, jer sam ga zatekao u jako lošem stanju, ali evo sada je rekonstruiran i proširen, energetski učinkovit. Sada je povećan njegov kapacitet na oko 350 sjedećih mjesta. Za prvu ruku je naručeno stolova i stolica za 250 osoba, kupljena je moderna i profesionalna kuhinja sa svom opremom, kompletan pribor za ručavanje. Na gornjem katu je šest prostorija koje su na raspolaganju svim udrugama s područja Slobodnice. Skoro sve smo svoje mjesne i društvene domove sredili, još nam ostaje Gromačnik, koji ćemo otvoriti za desetak dana. Dom u Grgurevićima ide u temeljitu rekonstrukciju, jer je u dosta derutnom stanju. Želimo osigurati svim mještanima naše općine da u svom mjestu mogu odraditi i obilježiti sve svoje važne događaje.-

Župan Danijel Marušić je pohvalio brojna ulaganja na području općine Sibinj i naglasio da je izuzetno zadovoljan suradnjom s načelnikom Pavićem – Slobodnici je svakako bio potreban ovaj dom. Možda se dugo čekao, ali je prelijep i zahvaljujem svima koji su doprinijeli tome da se dom izgradi. Zahvaljujem i načelniku Paviću na dobrom radu. Složna braća kuću grade i mi moramo zajedno raditi, ne smijemo se dijeliti i samo tako možemo ići naprijed.-

U nastavku programa nastupili su domaći KUD Šokica iz Slobodnice, te KUD Posavski biseri. Sve goste je nakon službenog dijela programa zabavljao TS Svirci. 

Mario Jurković/Radio Slavonija