Donsena je Odluka o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta ''Sustav tehničke zaštite na graničnom prijelazu Slavonski Brod'' u okviru Fonda za unutarnju sigurnost – Instrument za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza.

Samostalni sektor za schengensku koordinaciju i fondove Europske unije Ministarstva unutarnjih poslova, 14. lipnja 2018. g. donio Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta ''Sustav tehničke zaštite na graničnom prijelazu Slavonski Brod'' u okviru Fonda za unutarnju sigurnost – Instrument za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza.

Svrha projekta je opremanje graničnog prijelaza Slavonski Brod kamerama video nadzora kako bi se moderniziralo i omogućilo praćenje događaja na području cjelokupnog prostora graničnog prijelaza, uvođenje kontrole pristupa prostorijama granične policije, radi onemogućavanja neovlaštenog ulaska u službene prostorije. Projekt će omogućiti bolji nadzor protoka kretanja putnika te bolji nadzor rada policijskih službenika granične policije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 100.570,00 EUR, a 75% iznosa financirati će se sredstvima Fonda.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta ''Sustav tehničke zaštite na graničnom prijelazu Slavonski Brod''