Dječji vrtić višegodišnja je želja žitelja općine Sibinj, a načelnik općine Josip Pavić jučer je aplicirao za Mjeru 7.4. ruralnog razvoja. Nakon aplikaciranja, načelink se putem društvenih mreža obratio Sibinjcima, a njegovu izjavu prenosimo u cijelosto.

Dragi sumještani,ovim putem vas obavještavam da je danas uspješno izvršeno apliciranje projekta pod nazivom"Izgradnja dječjeg vrtića u Sibinju" sa svom popratnom dokumentacijom i to putem aplikacije AGRONET ministarstva poljoprivrede.
Naime kao što je ministarstvo najavljivalo od danas u 00:00h krenule su prijave za europske projekte koji ce se financirati iz Mjere 7.4 ruralnog razvoja. Višetjedna finalizacija na projektu kojem se svi radujemo danas je tako uspješno prijavljen putem aplikacije AGRONET a sam Zahtjev za potporom sredstava dostavljen je i Agenciji za plaćanje u Osijeku danas u 10:14:28 h tako da je općina Sibinj jedna medju prvim općinama u RH koja je prijavila projekt. S nadom da ćemo isto tako prvi od općina dobiti i Odluku kojom nam odobravaju sredstva za financiranje ovog projekta srdačno vas pozdravljam.Držite nam fige i molite da naša općina dobije europska sredstva.

I dok Sibinjci vrtić planiraju graditi sredstvima EU fondova, u Slavonskom Brodu, vrtić se gradi sredstvima kredita koji će Brođani vraćati još godinama.