Nastavljaju se ulaganja u gradske osnovne škole u Slavonskom Brodu. Naime, gradonačelnik Mirko Duspara danas je sa predstavnicima tvrtki Dinamix d.o.o i Gradnja Slavonska d.o.o, kao izabranim izvođačima radova, potpisao Ugovor o energetskoj obnovi OŠ „Antun Mihanović“ te Ugovor o izgradnji školske-sportske dvorane OŠ „Bogoslav Šulek“.

Kako je tom prilikom istaknuto gradonačelnik, oba ova projekta rezultat su višegodišnjeg nastojanja Grada da učenicima gradskih osnovnih škola omogući što kvalitetnije uvjete obrazovanja. OŠ „Bogoslav Šulek“ kao najveća gradska osnovna škola bez dvojbe zaslužuje novu sportsku dvoranu koja će njenim učenicima omogućiti moderan novi prostor za bavljenje sportom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 14,1 milijun kuna, a rok za dovršetak radova je 365 dana od uvođenja u posao. Na parceli škole planirana je dogradnja školske sportske dvorane i spojnog hodnika. Riječ je o dvodijelnoj dvorani površine više od 1.500 m2, s tribinama (247 mjesta). Sastoji se od borilišta (22x32x7m), prostora za učenike (svlačionice, sanitarije, tuševi – za 2 razreda), prostora za nastavnike sa sanitarijama, prostora za posjetitelje (hall, tribine, sanitarije), te pratećim prostorima (spremišta sprava, prostor za čistačice). Uz tribine na katu predviđene su i prostorije za opremu/tehniku. U sklopu sanitarija za posjetitelje predviđeni su pristupačni sanitarni čvorovi za invalide. Također, uz glavni ulaz u dvoranu, te uz pomoćni ulaz za učenike predviđena je i rampa za invalide.

S druge strane, kroz projekt energetske obnove OŠ „Antun Mihanović“ , uz bolje uvjete obrazovanja za njene učenike, ostvarit će se i značajne uštede na potrošnji toplinske energije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9,4 milijuna kuna, a rok za dovršetak radova je 210 dana od uvođenja u posao. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo je u kolovozu 2018. godine Odluku o financiranju energetske obnove zgrade škole u najvišem iznosu bespovratnih sredstava od 6.110.785,18 kuna. Grad je prijavio ovaj projekt u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“