Općina Sibinj poziva sve mještane da u općinsku upravu prijave sve stanovnike općine koji žive sami u domaćinstvu i o kojima se nema tko skrbiti. Naime, općina Sibinj će uskoro početi provoditi Program „POMOĆ U KUĆI“ koji će omogućiti onima koji žive sami svakodnevnu pomoć u uobičajenim dnevnim poslovima. U program će biti uključeno 10 geronto domaćica koje će svakodnevno obilaziti potrebite. Sve što je potrebno je da nazovete općinu Sibinj na broj telefona 035/425-298 i prijavite korisnika, kao i da korisnik usluge potpiše suglasnost da pristaje na Program. Usluga je za korisnika potpuno besplatna.

Krajem siječnja potpisivan je Ugovora o pružanju i sufinanciranju socijalnih usluga pomoć u kući između Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod i 10 jedinica lokalne samouprave. Ugovor su potpisale općine Bebrine, Brodski Stupnik, Donji Andrijevci, Garčin, Gornja Vrba, Klakar, Oprisavci, Podrcrkavlje, Sibinj i Vrpolje.

"Ovo je samo jedan u nizu ugovora koje smo potpisali. Naša općina uistinu na mnogo načina pomaže djecu, starije i nemoćne i mi uvijek pokušavamo našim najosjetljivijim kategorijama omogućimo da im netko barem jednom ili dva puta tjedno netko dođe pomoći. Ove smo godine potpisali ugovor za 5 korisnika koji su u najtežoj kategoriji", rekao je Josip Pavić prilikom potpisivanja ugovora načelnik općine Sibinj.