Jučer je u općinskoj vijećnici u Sibinju održan radni sastanak u vezi projekta "Brod 2" sa predstavnicima tvrtke Vodovod d.o.o.
Sastanku su nazočili voditelj projekta "Brod 2" Davorin Tomljanović sa suradnicima, kao i načelnik Josip Pavić i njegov zamjenik Tomislav Topalović koji je ujedno i član projektnog tima za provodjenje ovog projekta.

Na sastanku su prezentirani pravci i trase kojima će ići kanalizacijska odvodnja, te razmatranje nekih od mogućih problematičnih točaka. Podsjećam da se ovdje radi o najvećem infrastrukturnom projektu općine Sibinj, a koji obuhvaća 46 km kanalizacijske mreže i još 11 km vodovodne mreže. U narednom razdoblju će se pristupiti potpisivanju Ugovora o pravu služnosti s vlasnicima privatnih parcela preko kojih bi trebala ići trasa buduće kanalizacijske mreže. Do kraja ove godine općina Sibinj će nositelju projekta na osnovu Ugovora o partnerstvu na projektu Brod 2 isplatiti za ovu fazu radova gotovo pola milijuna kuna. Prema sadašnjim procijenama nositelja projekta Vodovoda d.o.o apliciranje ovog projekta izvršit će se prema Kohezijskom fondu EU tijekom 3 mjeseca 2017 godine, a samo izvođenje radova bi trebalo krenuti u rujnu 2017.