Povodom dovršenih radova na uređenju objekta Dječjeg vrtića „Pčelica“ gradonačelnik Mirko Duspara danas je sa svojim suradnicima posjetio polaznike i djelatnike ovog gradskog vrtića. Tom prilikom poželio im je uspješnu pedagošku godinu te još ugodniji boravak u novouređenim prostorijama vrtića.

U sklopu radova na sanaciji Dječjeg vrtića „Pčelica“ obavljena je potpuna energetska obnova pa su tako toplinski izolirani zidovi i stropovi, postavljena je nova vanjska stolarija, zamijenjeno je krovište, postavljena je nova fasada, a uređene su i unutarnje prostorije vrtića. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi oko 1,8 milijuna kuna.

Grad Slavonski Brod kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta za predškolski odgoj. Tako su uz ovaj dječji vrtić, u posljednjih nekoliko godina energetski obnovljeni i vrtići „ Stribor“, „Kosjenka“, „Radost“ i „Seka i braco“ te su izgrađena 3 nova vrtića – „Hlapić“, „Tintilinić“ i „Potjeh“. Jedna od planiranih investicija svakako je izgradnja prvog sportskog vrtića u Slavonskom Brodu, u kojem se, za razliku od standardnih vrtića, naglasak stavlja na cjelodnevno provođenje tjelesnih aktivnosti. 

Izvor: Grad Slavonski Brod