Glavna tema današnje sjednice Stožera civilne zaštite i spašavanja bila je obavijest Stručnog povjerenstva za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji o kvaliteti vode u Slavonskom Brodu. Naime, Stručno povjerenstvo jutros je putem e-maila i objava na svojim službenim stranicama objavilo kako je voda u Slavonskom Brodu zdravstveno ispravna za piće, a za vrijeme trajanja sjednice pristigla je i ista obavijest potpisana od strane Ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Kako je objašnjeno na održanoj sjednici , prema preporuci Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, Stručnog povjerenstva i nadležnog Ministarstva, voda u Slavonskom Brodu dalje će se analizirati redovnom dinamikom.

Obzirom na preporuku Ministarstva zdravstva i Stručnog povjerenstva, danas tijekom dana vojska, koja je cijelo ovo vrijeme pomagala u opskrbi građana pitkom vodom, prestat će sa svojim aktivnostima u Slavonskom Brodu. Također, Vatrogasna zajednica Grada Slavonskog Broda kontaktirat će Robne zalihe Ministarstva gospodarstva kako bi se izvršio povrat flaširane i ostale pitke vode koja je dostavljena gradu.

Sjednica Stožera civilne zaštite i spašavanja Grada Slavonskog Broda održat će se i sutra, u utorak 10.travnja 2018. u 14.00 sati.

Obavijest ministra zdravstva o zdravstvenoj ispravnosti vode u Slavonskom Brodu