"Mislim da ćemo time zahvatiti jedan značajan broj hrvatskih građana, poglavito onih koji su možda socijalno i gospodarski slabijeg imovinskog stanja", rekao je Zdravko Marić, piše net.hr.

Onima s manjim dugovanjima, otprilike u visini prosječne neto plaće ili nešto više, država namjerava oprostiti dug.

Danas sastanak na Pantovčaku

Već danas će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčaku okupiti ministra Marića, njegovog prethodnika Borisa Lalovca te predsjednicu udruge Blokirani.

"Stvarno je ovo najveći takav ikad osmišljen skup. Naša rješenja koja ćemo mi stavit na stol će ići po kategorijama. Znači i ovršni zakon nesumnjivo koji je bio okidač, ali i stečajni i zakon o stečaju potrošača, staviti ćemo u ovir društvenih zbivanja i usporediti sa Lex Agrokorom, na primjer", rekla je Miriam Kervatin iz udruge Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku.

Ministar pravosuđa slaže se da zakon treba mijenjati: "Ono što mi se čini jako dobro, još je bilo i u prvom čitanju, da se jedina nekretnina ne može prodati za manji iznos od 20 tisuća kuna. Ovo što sada u drugom čitanju vidim jedina nekretnina bi bila izuzeta zapravo od ovrhe kao neke druge stvari koje su izuzete tako da mi se čini da su to dobre stvari', rekao je Bošnjaković. 

Dajana Čavčić