Sveučilište u Slavonskom Brodu ponovno je bilo jedna od tema u Hrvatskom saboru, a prilikom razmatranja amandmana na prijedlog Proračuna RH. Amandman su predložili Tihomir Jakovina i Damir Tomić, te rekli da se treba na poziciji Obrazovanje dodati nova pozicija - Redovna djelatnost Sveučilišta u Slavonskom Brodu i doda iznos od 20 milijuna kuna koji bi se prebacili iz stavke - financiranje Ureda za komisije za odnose s vjerskim zajednicama. Amandman je odbijen, a medijski natpisi govore da su protiv amandmana glasovale Ružica Vukovac i Ljubica Maksimčuk iz Brodsko-posavske županije, a jedino je od brodsko-posavskih zastupnika Pero Ćosić  glasovao za, dok Davor Vlaović nije bio na glasanju. No, Ljubica Maksimčuk demantirala je natpise.

"Demantiram sve neistine i natpise da ne podržavam Sveučilište u Slavonskom Brodu. Zalažem se za dobrobit ovoga grada i svaku dobru ideju bilo koje političke opcije. Nisam glasovala protiv amandmana zastupnika Jakovine i jako mi je žao što je iznio te neistine", kaže zastupnica.

Ističe da je prije glasovanja napustila Sabor, a prije toga na Klubu su razgovarali s ministrom i pitali gdje su sredstva za Sveučilište na što je on odgovorio da su osigurana na stavci osječkog Sveučilišta sve dok se ne donese odluka Ustavnog suda da je Zakon o Sveučilištu izglasan sukladno Ustavu.

"U zadnjih mjesec dana je bila žestoka komunikacija prema sadašnjim ministrima. Gradonačelnik i ja poslali smo dopis ministrima Mariću i Šustara da se uključimo u proračun. U isto vrijeme pokušali smo kontaktirati predsjednicu RH i prema saznanjima nakon što Ustavni sud donese odgovor imat ćemo mogućnost da se svi nađemo i razgovaramo o Sveučilištu. S gradonačelnikom i potpredsjednikom vijeća otišli smo kod msgr. Hranića i razgovarali o podrški Sveučilišta. Osim SDP-ovih saborskih zastupnika kontaktirali smo i HDZ-ove, poglavito Ljubicu Maksimčuk koja je bila upoznata sa svim radnjama koje smo odrađivali. Kako je tko glasovao u ovom trenutku nemam saznanja, znam samo da Sveučilište čeka odluku Ustavnog suda nakon koje ćemo biti pametniji", istaknuo je Roberto Lujić, privremeni rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Maksimčuk je ujedno rekla kako je državni proračun u svom izvršenju na istoj razini kao i prošle godine demantira priče da će se smanjivati pojedine naknade nisu točne. Istaknula je kako će se zalagati za privlačenje maksimalnih sredstava u Brodsko-posavsku županiju, pogotovo kada su u pitanju EU fondovi. Pozdravlja i imenovanje za pomoćnika ministra regionalnog razvoja i EU fondova Dragana Jelića, koji tu može svojim iskustvom puno doprinijeti.