U Radovanju je jučer održan Odbor Župananijske organizacije HSS-a Brodsko-posavske županije, na kojoj je nazočio i predsjednik HSS-a Krešo Beljak.
Beljak je komentirao aktualnu situaciju hrvatske politike te rekao kako je platforma HSS-a čovjek koji treba živjet u svim hrvatskih regijama, a da bi se to dogodilo nužno je mijenjati politike i detuđmanizirati gospodarstvo jer projekt „200 bogatih“ iz devedesetih rezultirao je odnosom 1 umirovljenik na 1,2 zaposlena i jačanjem uvoza u svim sektorima. Takve politike afirmirale su kulturu nerada u Hrvatskoj. „To je neodrživo. Rješenje je osloboditi male proizvođače, OPG-ove svih davanja prema državi. Treba stimulirati onoga tko živi u Slavoniji i zarađuje na svom imanju za svoju obitelj. Rješenje je fiskalna decentralizacija i vraćanje barem 35% prikupljenih poreza lokalnoj samoupravi. Lokalna samouprava najbolje zna što treba činiti i komu treba pomoći.“ kazao je Beljak.
Jedino poštene politike, neopterećene spregom s korumpiranim gospodarstvom mogu vratiti povjerenje mladih u sustav, a to su politike koje je HSS naslijedio i koje će graditi za budućnost zaključeno je u raspravi.
Potpredsjednik HSS-a i predsjednik ŽO Davor Vlaović pozvao je HSS-ovce na zajedništvo u provođenju socijalnih HSS-ovih politika koje nisu pogodovanje i dogovaranje osobnih interesa jer Hrvatska danas u prvi plan mora staviti jedan jedini interes, a to je vratiti interes mladih ljudi, koji imaju mogućnost birati, za život u Hrvatskoj i Slavoniji.