Mnogi od vas su kao obveznu lektiru imali djelo "U očekivanju Godota", gdje Vladimir i Estragon čekaju spomenutog kako bi im donio svjetlo u život. No, niti je Godot došao, niti je ušlo svjetlo u njihove živote, ali su ipak odlučili svaki dan dolaziti na isto mjesto u nadi da će Godot ipak doći.

Tako je i u Slavonskom Brodu, osnovano je Sveučilište, no čeka se odluka Ustavnog suda, a na temelju tužbe Zbora rektora. I tako mi svakoga dana čekamo tu odluku, ne bi li nas sunce obasjalo, no odluka nikako da stigne. Nije li to isto kao i iščekujući Godota. Kažu da odluku možemo čekati i godinama, pa se pitamo i što nam je to sve trebalo.

U tijeku je i proces izora novih 10 sudaca Ustavnog suda, prvo moramo vidjeti što će biti sa sudom, pa tek onda razmišljati o odluci o novom Sveučilištu.

Jesmo li se malo zaletjeli, pa brže bolje da i mi imamo Sveučilište, je li Slavonski Brod uopće grad po mjeri za Sveučilište, sve su to pitanja koja se postavljaju svo ovo vrijeme. Kako god bilo, građani Slavonskog Broda će svakoga dana glumiti Vladimira i Estragona i čekati svjetlo na kraju tunela, bez obzira što svi znamo kakav će ishod biti.