Nakon Hrvata u Republici Srpskoj, na red su došli i oni u Federaciji BiH, pa su tako ovih dana potpisani ugovori o obnovi kuća višečlanih obitelji Ante Dodika i Saše Antunovića iz Vareša, piše Večernji list.

Nova dva ugovora potpisana su u sklopu humanitarnog projekta "Jedna hrvatska županija - jedna obnovljena kuća u BiH", kojeg provode dopredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković i Savez za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine.

Nakon Hrvata u Republici Srpskoj, na red su došli i oni u Federaciji BiH, pa su tako ovih dana potpisani ugovori o obnovi kuća višečlanih obitelji Ante Dodika i Saše Antunovića iz Vareša, koje sada u veoma lošim uvjetima žive u Kiseljaku. Dosad je u sklopu akcije potpisano trinaest ugovora, a cilj je da svaka hrvatska županija donira novac za obnovu jednog u ratu porušenog stambenog objekta u Bosni i Hercegovini, u koji bi se onda vratili izbjegli i raseljeni Hrvati.

Zadovoljan sam što se većina hrvatskih županija već odazvala pozivu za sudjelovanje u projektu. Nadam se da će se i uključiti preostale i da ćemo do kraja akcije uspjeti obnoviti dvadesetak kuća onima kojima je to najpotrebnije – istaknuo je Jerković. Prema njegovim riječima, ugovore o financiranju obnove kuća hrvatskih povratnika uskoro bi trebali potpisati i župani Brodsko-posavske, Osječko-baranjske županije te Koprivničko-križevačke županije, a u akciju su se uključile i neke općine te poduzetnici.