Nakon što je u susjednoj BiH kod Sarajeva kada su Arapi sagradili prvi arapski grad Resort Osenik, pravi mali grad gdje je život u luksuznom izdanju namjenjen samo za Arape te je prilaz zabranjen drugim građanima, krenulo se sa širenjem, ali ovaj puta u našem susjedstvu.

Naime prema pisanju "Euroblica" koji se poziva na izvor iz Geodetske uprave Republike Srpske, Arapi masovno preko tvrtki u Sarajevu kupuju napuštena zemljišta u Bosanskoj Posavini. Sa kupovinom prave transverzalu od Federacije BiH, preko dobojske općine i Posavine, pa sve do same rijeke Save, tj granice sa Hrvatskom, a samim tim i do vrata Europske unije.

Priča je postala logična tako što se pokazalo kako tvrtke planski kupuju zemljišta i vrlo precizno zaokružuju geografsku lokaciju, a takva kupovina je nemoguća fizičkim osobama. "Euroblic" saznaje kako je riječ o kupovini zemljišta od Hrvata koji su napustili Posavinu, te kako su proteklih dana alarmirane institucije Republike Srpske.

Tvrtke koje prema pisanju "Euroblica" masovno kupuju zemljišta posavskih Hrvata imaju središta u Sarajevu i Zenici i vrijeme će pokazati hoće li i pred vratima Slavonskog Broda svanuti pravi mali arapski grad.

Izvor: Večernji list