Grad Slavonski Brod kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta života svojih građana, a kako bi im se omogućio jednostavniji način plaćanja računa, prije nekoliko godina otvorene su dvije poslovnice Gradske blagajne. S obzirom da su Brođanke i Brođani pokazali zaista velik interes i potrebu za korištenjem ovakve vrste usluge, Grad Slavonski Brod odlučio je unaprijediti poslovanje Gradske blagajne, odnosno prihvatiti bolja rješenja za njihov rad od onih koja sada postoje, te je upravo iz tog razloga došlo i do promjene poslovne banke.

Naime, proširenjem usluge na Gradskoj blagajni, građanima će, uz plaćanje svih uplatnica s 2D bar kodom, biti omogućeno i plaćanje onih računa koji nemaju 2D bar koda. Posebno ističemo da će, za razliku od prijašnjeg sustava, novim sustavom biti omogućeno da se datum plaćanja računa na Gradskoj blagajni smatra i datumom provedbe uplate, a što do sada, nažalost, nije bio slučaj.

Proces prilagodbe novom sustavu započinje sa sutrašnjim datumom zbog čega korisnici Gradske blagajne još neko vrijeme neće moći plaćati račune koje se ne odnose na Grad Slavonski Brod, ali će i dalje imati mogućnost koristiti uslugu plaćanja računa komunalne naknade, vode, odvoza smeća i plina. Ovim putem molimo sve korisnike za strpljenje i razumijevanje do provedbe novog sustava, koji će im zasigurno osigurati još bolje uvjete plaćanja računa. O datumu početka plaćanja svih ostalih računa, građani će biti pravovremeno obaviješteni.

Isto tako, ovim putem obavještavamo sve građane i poslovne partnere da Grad Slavonski Brod od dana 08. rujna 2017. godine mijenja poslovnu banku i zatvara postojeći žiro račun u dosadašnjoj banci. Istog dana otvara se novi žiro račun u Privrednoj banci Zagreb d.d.

Novi broj žiro računa glasi:

HR 91 23400091839600002

Sva plaćanja ( komunalna naknada, komunalni doprinos, porez na kuće za odmor, porez na potrošnju, otkup stana i drugo ) u korist proračuna Grada Slavonskog Broda od 08. rujna 2017.godine potrebno je ubuduće vršiti uz postojeći poziv na broj na navedeni broj računa.

Napomena : Evidentirajte promjenu u Vašim poslovnim bazama podataka!
Evidentirajte promjenu ako koristite Internet bankarstvo!

U slučaju eventualnih nemogućnosti plaćanja svojih obveza prema Gradu Slavonskom Brodu na osnovu postojećih naloga za plaćanje, molimo Vas da se obratite u Gradsku upravu na telefone 035 217 021, 035 217 022 , 035 217- 076 ili 035 217 069. 

Izvor: Grad Slavonski Brod