Kraj je godine i polako se podvlači crta pod 2015. i zbrajaju rezultati. Za ocjenu 2015. upitali smo i gradonačelnika Mirka Dusparu kojeg smo na Badnjak zatekli na blagdanskom doručku s građanima.

„Izuzetno sam zadovoljan s 2015. godinom jer smo uspjeli poklopiti proračun i imamo izvršenje preko 95%. Imamo još tjedan dana do kraja godine, pa ćemo vidjeti u konačnici koliko je izvršenje. Dosta se radilo od strane Grada na projektima koje smo kandidirali prema fondovima, nešto od toga još nije odrađeno, ali bit će u siječnju ili veljači gotovo. U pitanju su dva vrtića, dva reciklažna dvorišta, staze koje su prebačene i zona Bjeliš, jer je tek ovih dana potpisan ugovor. Iduća godina će biti još veća što se tiče radova, ali vidjet ćemo koliko ćemo proći s fondovima što je vrlo bitno za neke projekta“, istaknuo je Duspara.

„Građane molim za strpljenje, već 2015. godina lagano ima jedan rast, otvaraju se nova radna mjesta i ipak je jedna pozitiva u pitanju, ali siguran sam da će sljedeća godina biti još bolja. Svjetlo na kraju tunela se pokazuje i idu bolji dani za grad Slavonski Brod“, rekao je gradonačelnik.