Izložbom slika na Korzu završena je 3D radionica u sklopu projekta Cooltour Lab. Ovaj projekt provodi Udruga Lima od travnja, a cilj mu je podizanje kulture u provedbenom i produkcijskom smislu u Brodsko-posavskoj županiji.
Radionicu u kojoj je sudjelovalo 25 mladih u 4 skupine vodio je poznati brodski 3D umjetnik Filip Mrvelj.

U radionici su sudjelovali učenici Tehničke škole Slavonski Brod, učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića, članovi Centra za inkluzivnu podršku i pripadnici romske nacionalne manjine.

             

            3D slika romske nacionalne manjine- simbol romske zastave

         

        Slika štićenika Centra za inkluzivnu podršku

 

         

         Globalno zatopljenje - slika učenika Tehničke škole

 

       

      3D ledenjak učenika Klasične gimnazije

Sudionici ove radionice na današnjem predstavljanju svojih radova nisu krili oduševljenje radionicom i njezinim voditeljem. 

Filip Mrvelj je kazao kako je radionica trajala ukupno 20 dana, a u tom su vremenu u radionicama prošli uvodna predavanja gdje su doznali što je anamorfno slikarstvo i što su 3D slike, kako bi se kasnije prešlo na pripreme za slikanje i samo slikanje 3D slika. 

S obzirom da je 3D tehnika uglavnom dio uličnog slikarstva, na radionici su slike rađene na mobilnim površinama kako bi mogle biti izložene na Korzu, a kasnije i drugim lokacijama u sklopu projekta. 

Slijedeća radionica u sklopu projekta Cooltour Lab je predavanje Domagoja Jakopovića Ribafisha, na kojoj će polaznici više doznati o blogu i vlogu. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.