Središnji sadržaji 52. Brodskog kola završili su u nedjelju, 12. lipnja smotrom izvornog folklora, ali i revijom narodnih nošnji. 

Najljepšu Hrvaticu birali su Vesna Zorić iz Etnološkog muzeja u Zagrebu, Milka Đurković i etnolog prof. Zvonimir Toldi. 26 djevojaka s prekrasnim nošnjama iz cijele Hrvatske natjecalo se na reviji, stoga je bilo teško odabrati onu najbolju. Svaki kraj za sebe je poseban i ima bogatu povijest narodnih nošnji, no ovoga puta ipak se posebno istaknula 17-godišnja Paula Budiš iz Zagreba, odnosno s prigorskom nošnjom iz Podsuseda. Paula, kao i sve ostale djevojke predstavila je svoju nošnju uz pratnju Hravtskih sokolova iz Osijeka. 

Novoj najljepšoj Hrvatici lentu je predala prošlogodišnja pobjednica, Marijana Dominiković iz Tolise.

"Nošnja se sastoji od prsluka,bluze, pregače i haljine i nosi se u svadbenim prigodama. Na glavi je bogata kruna koju su mladenke nosile na svadbama. Sretna sam zbog pobjede", rekla je Paula.

Odabrane su još i tri prve i tri druge pratilje, a spomenimo kako je revija organizirana uz potporu Turističke zajednice grada Slavonskog Broda i Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.