"Ludnica" je nova plesna i razigrana pjesma brodskog tamburaškog sastava Behar koju je napisao i uglazbio jedan od najpopularnijih autora u Hrvatskoj i regiji, Mirko Šenkovski Geronimo.

 

Članovi sastava su: Josip Baboselac (berda, bass gitara), Bruno Colić (vokal, harmonika), Marko Ćosić (kontra, el. gitara), Josip Domorad (vokal, basprim), Damir Lasić (prim), Ilija Lilić (basprim), Robert Vlasac (bubnjevi).

Tamburaški sastav Behar je pjesmu objavio nedugo nakon proslave devetog rođendana osnivanja sastava, a to im je ujedno i prvi singl u izdanju Croatia Recordsa.
„Nakon gotovo 10 godina mukotrpnog truda i rada, odvažili smo se stvoriti nešto svoje, nešto što nas najbolje opisuje kao pojedince ali i kao glazbenike, nešto što će ostati iza nas. A kako to bolje dočarati nego pjesmom. U tome nam je pomogao naš prijatelj, renomirani kompozitor i tekstopisac Mirko Šenkovski Geronimo, koji je autor teksta i glazbe.“, rekao nam je Josip Domorad iz TS Behar koji je član banda od samih početaka.
Za aranžman pjesme zaslužni su Igor Gregurić i Krunoslav Dražić. Miks i master odradili su Zvjezdan Marjanović i Ante Akrap iz studia „Hard Work“, Požega, dok je za programiranje zaslužan Laris Pašalić.

"Pjesma nam se je svidjela na prvu i odmah nam je ušla u uho. Sigurni smo da će je publika odlično prihvatiti.“, zadovoljan je Marko Ćosić, član TS Behar već osam godina.

Videospot snimljen je pod okriljem produkcije Lorinn iz Vukovara s kojom Behar započinje uspješnu suradnju. U videospotu "Ludnica" pojavljuju se članovi sastava, brojni statisti te glumačka postava koju čine Gabrijela Babić, Ena Jelinić, Irma Pavić i Marko Brblić. Spot je sniman na brojim lokacijama u Slavonskom Brodu.

"Jako smo zadovoljni videospotom koji savršeno pristaje ovoj pjesmi. Mislimo da se svaka djevojka može u njemu pronaći zato što prikazuje tipične pripreme svake djevojke za noćni izlazak.“, rekao nam je Marko i poručio da je ovo samo početak jedne lijepe glazbene priče.

Glazba i tekst: Mirko Šenkovski Geronimo
Aranžman: G-team
Bas gitara: Zvjezdan Marjanović
Harmonika i tambure: Igor Gregurić i Krunoslav Dražić
Back vokali: Vlatka Kopić Tena
Programiranje: Laris Pašalić
Miks i master: Zvjezdan Marjanović i Ante Akrap (studio "Hard Work" Požega)
Produkcija: Lorinn, Vukovar
Scenarij: Loreta Perić
Kamera: Matej Mravunac
Montaža i režija: Ivica Perić


Foto: TS Behar