Svjetski dan glazbe i ove se godine u našem gradu obilježava na zaista poseban način. Brođanke i Brođani danas će imati priliku tijekom cijelog dana uživati u raznim koncertima i zanimljivim sadržajima, i to na više lokacija u gradu.

Od ranih jutarnjih sati na glavnom gradskom trgu građani će se mogli su se pridružiti „Koncertu uz kavu" na kojem je nastupio Zagrebački puhački trio. Isto tako, mogli su se čuti zvuci klavira i poznatih melodija koje su odsvirali učenici Glazbene škole privlačeći pažnju prolaznika stvarajući pravu ljetnu atmosferu. Za organizaciju ovog događaja uvelike je zaslužna Umjetničko-glazbena udruga Slavonski Brod, a Grad je dao podršku organizaciji događaja koji je protekle te ove godine izazvao brojne pozitivne reakcije građana.

Na Korzu će se od 16.30 sati moći poslušati akustičnI koncertI imati Gabrijela Babić, Stela i Dominik&Co, dok će na etno stageu svoje nastupe imati „Vijolice“, TS „Pozitiva“ i MPS „Veseli šokci“. U večernjim satima očekuje nas i dobra gradska glazba koju će na Korzu izvesti Harmonikaški orkestar „Bela pl. Panthy“ i Gradska limena glazba „Željezničar.“

Isto tako u Tvrđavi „Brod“ večeras će započeti „Gastro fest u Festungu" koji će biti popraćen nastupima bendova na rock stageu i urban stageu. U Muzeju tambure u Tvrđavi koncert će imati Brodski tamburaški orkestar, a koncert klasične glazbe priredila je i Glazbena škola Slavonski Brod.

Ususret današnjem Svjetskom danu glazbe, sinoć je održan koncert Hojsak&Novosel plays Gibonni na platou KKD „Ivana Brlić-Mažuranić“ , a u čarobnoj glazbenoj večeri pod zvijezdama uživali su brojni građani. Za sve ljubitelje zborskog pjevanja, večeras će se u Velikoj dvorani KKD „Ivana Brlić-Mažuranić“ održati i 6. susret pjevačkih zborova posvećen Svjetskom danu glazbe kao dio programa 29. Brodskog glazbenog ljeta koje podsjetimo traje do 26. srpnja 2018.

Izvor: Grad Slavonski Brod