Iako je tek nedavno osnovana, umjetnička organizacija Slavonski Brodvej iz Slavonskog Broda sa svojim predstavama puni kulturne prostore, a konačno je stiglo i prvo priznanje. S predstavom Umri muški (Nije bila Peta, bila je Deveta) predstavit će se na Festivalu glumca. Ovo je bila i prva prijava za festival, kako bi samo čuli povratne informacije od izbornika Enesa Kiševića, ali dogodilo se neočekivano, te su izabrani među 18 najboljih profesionalnih predstava za prošlu godinu.

"Uspjeli smo s predstavom otvoriti jedan dio tržišta, sve ide i dalje, planiramo gostovanje u Novoj Graidški. Festival glumca će nam puno pomoći, jer drugo je kada na plakatu ili u ponudi piše "Sudionici Festivala glumca" i tako smo bok uz bok s velikim kazalištima poput Gavelle, HNK Osijekom, Exitom i sličnima. To je jedna vrijednost koju ničim drugim ne možemo kupiti. Došla nam je ta prigoda i mislim da ćemo je iskoristiti maksimalno", rekao je Matej Safundžić koji je uz Luku Stilinovića osnivač Slavonskog Brodveja. 

Festival će biti održan od 13. do 21. svibnja u 5 gradova, Županji, Vukovaru, Vinkovcima, Iloku i Otoku.

"Čekamo datum kada i gdje nastupamo, svejedno je gdje ćemo biti, bitno je da se pokažemo i nas naše kolege profesionalci vide da postojimo i radimo. Vidjet ćemo onda što će biti dalje", ističe. 

Iako sve to zvuči lijepo, nije im lako.

"Planova ima, ali ako ne bude financija nećemo moći ništa ostvariti. Želja je da dovedemo profesionalnog redatelja ili glumca, da ne budemo samo nas dvojica, međutim sve to ovisi o financijama. Hoće li ih biti ili ne, još ne mogu govoriti. Nadam se da će Grad, Županija ili bilo tko treći pomoći. Nadam se da će se netko odazvati, pa ćemio vidjeti što će se potom dogoditi", kaže Matej koji je s Lukom nedavno bio u Osijeku s predstavom Udruge Vrapčići, a sljedeće nedjelje nastupit će i na otvorenju manifestacije U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić.