Svjetske umjetničke igre jedinstveno su kulturno događanje koje okuplja različite umjetnike iz cijelog svijeta i koje kroz nekoliko dana donosi bogat kulturni program s područja plesa, filma, glazbe, likovne umjetnosti, kazališta i književnosti. Ove se godine, po prvi puta, održavaju u Slavonskom Brodu i to u razdoblju od 12. do 20. kolovoza, a danas je predstavljen bogat program koji očekuje sve posjetitelje.

Kako je objasnila zamjenica gradonačelnika Tea Tomas, ovogodišnje 4. po redu Svjetske umjetničke igre dovode u Slavonski Brod oko 80 umjetnika iz 50 svjetskih zemalja, a sva događanja su besplatna. Začetnik ovog projekta je slikar Peter Weisz, koji je Svjetske umjetničke igre utemeljio 2008. godine., a kako je naglasio na današnjoj konferenciji za medije ove godine manifestacija je po prvi puta tematska pa je tako vezana uz lik i djelo Ivane Brlić-Mažuranić.

Otvorenje 4. Svjetskih umjetničkih igara održat će se u nedjelju 13. kolovoza 2017. od 20,30 sati na glavnom gradskom trgu, a ovim putem pozivamo građane da posjete ovo zanimljivo kulturno događanje u što većem broju.

Program 4. Svjetskih umjetničkih igara u Slavonskom Brodu