U četvrtak, 20. rujna, u 20 h, u Centru mladih, održana je audicija za prijem novih članova u Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod. Audiciji je pristupilo četrnaestero mladih ljudi koji su što pripremljeno, što spontano prezentirali se žiriju. Žiri koji su činili: Silvio Stilinović, Matej Safundžić, Saša Karić i Andrija Krištof. 

Audicija je trajala dva sata, podijeljena u dva dijela. U prvom djelu kandidati su prezentirali ono što su sami pripremili, dok u drugom dijelu iskoristili su čari improvizacije. Zadatak koji je pred njih stavljen bio je stolac. Stolac koji je mogao biti sve, samo ne ono što jest, stolac. Kandidati su time sami osmislili, te pantomimom i pokojim zvukom iskoristili stolac u raznim situacijama.
Žiri je zadovoljan što s odazivom, što s onim što im je prezentirano. Potencijal je vidljiv. No, potrebno je još mnogo rada, što će kandidati daljnjim dolascima na skorašnje probe i uvidjeti. Svaki od njih pokazao je veliku želju i ljubav prema glumi. Iako su svi dobili zeleno svjetlo za ponovni dolazak u sljedeću srijedu, ne znači da će svi i postati novi članovi SKM-a. Rad, disciplina, želja za učenjem o glumi, te kako glumiti recept je za daljnji ostanak u SKM-u i razvijanju u ozbiljnog glumca.
Nadamo se da će se i u ovoj postavi SKM-a u nekima roditi želja da svoj amaterski glumački život zapečate i onim profesionalnim na jednoj od Akademija dramskih umjetnosti.