Kako je najavljeno na jučerašnjoj konferenciji za medije, u subotu 9. srpnja 2016. godine u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić Mažuranić“ održat će se premijera dokumentarnog filma „Mia, a dancer's journey“. Film koji je posvećen Miji Čorak Slavenskoj, najvećoj hrvatskoj balerini svih vremena rođenoj u Slavonskom Brodu, nastao je u produkciji kalifornijskog PBS SoCal kanala, a producenti filma su Brenda Brkusic, Kate Johnson, Ted Sprague i Maria Ramas.

„Mia, a dancer's journey“ prošle je godine dobio nagradu u kategoriji Umjetnost i kultura/povijest na 67. dodijeli najvažnije američke televizijske nagrade „Emmy", a govori o životnom i umjetničkom putu svjetski poznate balerine.

Povodom 100. obljetnice rođenja Mije Čorak Slavenske ujedno će biti predstavljena i poštanska marka s njezinim likom u izdanju Hrvatske pošte, a tom prilikom Slavonski Brod će posjetiti i kći proslavljene balerine Maria Ramas te producenti ovog dokumentarnog filma. Premijera će se održati u Velikoj dvorani kazališta u 19,30 sati, a ulaz za sve građane je slobodan.

Konferenciji za medije prisustvovao je ravnatelj Ustanove KKD „Ivana Brlić Mažuranić“ Hrvoje Špricer, a ispred Gradske uprave Grada Slavonskog Broda i zamjenica gradonačelnika Tea Tomas.