Danas je u Velikoj vjećnici Grada Slavonskog Broda, održan prijem članova Satiričkog kazališta mladih, povodom izvanrednih uspjeha koje su ostvarili na 57. Festivalu hrvatskih amaterskih kazališta. Primio ih je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić.

Predstava u režiji Silvija Stilinovića, donijela je veliki uspjeh. Glumica Anamarija Jazvić nominirana je u kategoriji za najbolju sporednu glumicu. Redatelj Silvio Stilinović dobio je nagradu za najbolju režiju, dok je glumica Vanja Čiča osvojila nagradu za najbolju glumicu festivala.

Svoje oduševljenje iznio je i zamjenik gradonačelnika za područje društvenih djelatnosti gospodin, Hrvoje Andrić: „ Čestitke od srca na ovom povijesnom uspjehu, u moje osobno ime i u ime Gradske uprave grada Slavonskog Broda. Mislim da ste ovaj put zaista zabjesnuli. Znamo da je riječ bila o predstavi „Maturanti“, koju su naši Brođani već imali prilike vidjeti, a imati će je prilike nadam se vidjeti još koji puta, posebno sada kad se proslavila na nacionalnoj razini.“

"Hvala od srca na čestitkama, od cijelog ansambla Satiričkog kazališta mladih. Ukratko rečeno, ove godine je održan 57. Festival kazališnih amatera Hrvatske, kao najstarija manifestacija amaterskog izražavanja. Valja znati da je ove godine bilo prijavljeno 180 predstava iz cijele Hrvatske, no u završnici je bilo mjesta samo za 20 predstava i da već samim time što smo ponovno ušli u završnicu, već to je velik uspjeh. Na samom početku dobili smo epitet favorita, što je značilo da bismo taj epitet trebali i opravdati. Bilo je jako puno publike, toliko da se nisu mogli ni smjestiti svi gledatelji. Svi su bili oduševljeni, dali su nam aplauz 8 puta. Predstava Maturanti je jedina dobila toliko nagrada. Ovog vikenda smo se vratili s jednog gostovanja u Vitezu. Na njihovim stranicama možete vidjeti i fotografije sa gostovanja, a posebno me raduje oduševljenje koje su iskazali za samu predstavu „Maturanti“. Definitivno planiramo naći još jedan prostor kako bismo ponovno odigrali predstavu.“, rekao nam je redatelj, Silvijo Stilinović.

Na svoju ulogu Vanja Čiča gleda sudbinski, jer upravo ta uloga donijela joj prestižnu nagradu među amaterskim glumcima. Nagrada ju je stavila pred dilemu, hoće li upisati Medicinski fakultet ili Akademiju dramskih umjetnosti: „ Sa ovog festivala ponijela sam ulogu najbolje ženske uloge. Ova nagrada u meni je probudila dilemu; hoću li nastaviti za svojim ciljem i upisati Medicinski fakultet ili ću pak upisati Akademiju dramskih umjetnosti? Svi me sad pitaju, kako sam tako brzo promijenila odluku, a ja im kažem da osjećam kako je ta ljubav prema glumištu od početka bila u meni. Jednostavno je taj „pravi izbor“ morao isplivati na površinu. Publika je ta koja utječe na moje ponašanje na pozornici, i oni su ti koji u meni bude ljubav za glumištem. Još kao mala sam znala govoriti da jednog dana želim biti glumica. I evo, konačno je to došlo na svoje. Pripremam se za prijemni na Umjetničkoj akademiji u Osijeku te se nadam da ću uspjeti.“
Već sada Satiričko kazalište najavljuje svoj daljnji angažman: „ Do iduće godine predstavljamo Hrvatsku na međunarodnim festivalima. Idemo na bosansko - hercegovački festival amaterskih kazališta u Bosni u lipnju sljedeće godine te sada do kraja godine idemo na Festival dramskih stvaralaštva republike Slovenije u Postojni.“, ističe Silvijo Stilinović.

Puno sreće i uspjeha u daljnjim angažmanima!

Dajana Čavčić