U povodu Dana grada i blagdana župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije cjelovečernji koncert opernih arija sinoć su u novogradiškom Domu kulture održali Novogradiščanin Matej Predojević Petrić (tenor), Viktorija Đurđek (sopran), Kristina Owais (sopran) i Luka Ortar (bas). Bila je to večer za uživanje uz poznate operne arije i napjeve i istinski glazbeni užitak, a posjetitelji izvođače za sve izvedeno nagradili velikim pljeskom podrške, piše Radio Nova Gradiška.

Novogradiškoj se publici na gostoprimstvu i podršci zahvalila sopranistica Kristina Owais:

– Htjela bih se zahvaliti Mateju što nas je pozvao da gostujemo na koncertu u njegovom rodnom gradu. Htjela bih se zahvaliti novogradiškoj publici koja je zaista bila predivna i nadam se da ćemo koncert ponoviti.

Koncert je održan na inicijativu mladog glazbenika Mateja Predojevića Petrića i uz svesrdnu podršku Grada Nova Gradiška. Kako je održati koncert u svome rodnom gradu:

– Definitinitivno sam oduševljen s publikom i podrškom ljudi koji su došli podržati ovaj koncert i projekt. Zahvaljujem se još jednom svima, Gradu Novoj Gradiški, sponzorima i svim ljudima koji su nas došli podržati. Bilo nam je prekrasno i drago nam je što smo u mom rodnom gradu uspjeli održati ovakav koncert – kaže Matej Predojević Petrić.

Foto: Andrej Smolić