Nikolina Orešković, 18.godišnja članica KUD-a Krešimir Šimić iz Podcrkavlja, izabrana je sinoć za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji. Odlučio je tako stručni žiri izbora i revije hrvatskih narodnih nošnji, na vrhuncu središnjih programa 53. Brodskog kola. Za titulu najljepše natjecale su se 33 djevojke i snaše iz cijele Hrvatske i BiH. Nikolina je već sedam godina članica KUD-a Krešimir Šimić. Završila je Tehničku školu u Slavonskom Brodu i planira upisati studij građevine. No, to je, kaže, neće udaljiti od ljubavi prema folkloru, tradiciji i baštini naših predaka. Svim mladima poručila je neka se pridruže i čuvaju od zaborava tradiciju slavonskog, hrvatskog naroda.

U programu Revije nastupili su gostujuće folklorne skupine: KUD Sveti Donat iz Zadra, KUD Repušnica iz Repušnice (Molsavina), KUD Sinj iz viteškoga grada Sinja, KUD Mostanje iz Karlovca, HKUD Domanovići iz Domanovića (Čapljina, BiH), te KUD Ivančice iz Kutine. U pratnji natjecateljica bili su pripadnici počasne garde Hrvatski sokoli iz Osijeka.

Neposredeno prije Revije i Izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji na pozornici Brodskoga kola održana je i 53. smotra izvornog folklora Brodsko posavske županije "Hrvatske folklorne tradicije" u kojoj su se izvornim pjesmama i plesovima svojih krajeva predstavili folkloraši iz 14 KUD-ova. Osim iz Brodsko posavske županije, nastupili su i gosti iz Slanog kod Dubrovnika s čuvenim Linđom, iz Jalžabeta kod Varaždina, Pridrage kod Zadra i Vrhovca kod Ozlja.