Od 7. lipnja do 29. srpnja održat će se 27. Brodsko glazbeno ljeto. 

Prema riječima Hrvoja Špicera, ravnatelja Kazališno-koncertne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić", na svečanosti otvorenja imat ćemo priliku vidjeti mjuzikl Mamma Mia u izvedbi Zagrebačkog kazališta Komedija koji je izazvao valiko zanimanje javnosti te su već sve ulaznice rasprodane. 

Na rasporedu je još petnaest programa koji će se protegnuti do 29. srpnja, kada Brodsko glazbeno ljeto ugošćuje Makedonski nacionalni ansambl Tanec. 

Od domaćih snaga čut ćemo koncert nagrađenih učenika brodske Glazbene škole (10.06). Potom će nastupiti studio za moderni i klasični ples Brodski leptirići, Gradska limena glazba Željezničar, HPD Davor priprema Smotru pjevačkih zborova Večer zborske glazbe, Brodski tamburaški orkestar nastupit će sa svojim gostima, a Brodski harmonikaški orkestar sa svojima. Posebno će iznenađenje biti koncert brodskih etabliranih glazbenika Tene i Filipa Novesela, koji će u Crkvi Presvetog Trojstva udružiti zvuk orgulja i tambure na način na koji su se nedavno predstavili bečkoj publici.

U goste nam dolazi i Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku s baletnom predstavom Fortuna, potom Jazz orkestar HRT-a i Zdenka Kovačiček pa Los Caballeros, Udaraljkaški snsambl Sudar iz Samobora, Duo Lopez-Toledo, a neće izostati ni program Ethno Croatia on the road.

Posebnost ovogodišnjeg programa, ističe ravnatelj Špicer, bit će premijerno prikazivanje dokumentarnog filma Mia, a Dancer's Journey o balerini Miji Čorak Slavenskoj, prema srenariju i režiji Mijine kćeri Marije Ramas, Na svečanom prikazivanju filma u Mijinom rodnom Brodu, možemo očekivati i gospođu Ramas, ali i dio filmske i autorske ekipe iz Los Angelesa.