U subotu 17. lipnja svi lokalni i regionalni ljubitelji fantastike još jednom dolaze na svoje. Naime, na rasporedu je šesti Marsonikon, SF konvencija koja će ove godine proći u atmosferi fantastike s neengleskog govornog područja. Organizatori su već najavili promociju jedanaestog Marsonica, zbirke kratkih SF priča autora iz svih zemalja susjedstva.
Glavni gosti ove godine tako su Hrvoje Prćić, neprikosnoveni autoritet za SF i jedan od glavnih motora njegovog dugogodišnjeg razvoja. Urednik starog Siriusa, prevoditelj, pisac i fizičar vrlo je izgledan magnet za ljubitelje SF-a svih generacija. Drugi počasni gost je Aleksandar Obradović, mladi crnogorski pisac iz Podgorice, autor dva samostalna romana i jednog u koautorstvu, te autor više kratkih priča objavljenih u Marsonicu, UBIQ-u...
Ovaj MArsonikon bit će poseban i zbog toga što je naslovna novela Marsonica 11 "Sedma priča" Gordana Sundaća, te promocije knjga Ratka Martinovića "Društveni inžinjering" te treći roman Ivana Lutz "Samo igraj!" što, čini svojevrstan triptih brodskih autora koji će se premijeru svojih dijela staviti pred domaću publiku.

Na prostoru kazamata i ove godine moći ćete posjetiti izlagače i previrati po knjigama na štandovima, a bogata trpeza je već zaštitni znak Marsonikona jer ako netko ode žedan i gladan iz Slavonskog Broda smatramo to osobnim porazom :)
Marsonikon 2017 je pod punim financijskim pokroviteljstvom Poglavarstva grada Slavonskog Broda!
Organizator: Udruga Marsonikon