U sklopu Brodskog glazbenog ljeta Gradska limena glazbena "Željezničar" organizirala je tradicionalni godišnji koncert na gradskom korzu. Kako je istaknuo Damir Ferković, tajnik "Željezničara", koncert je bio popraćen šarolikim repertoarom, što je privuklo i šaroliku publiku.

"Ovaj koncert na otvorenom predvečer je tradicionalan i u njemu svake godine predstavljamo ono što smo radili u proteklih godinu dana. Promijenili smo stručnog voditelja, sada je jedan mladi profesor glazbe Marko Rušnov, koji je profesor i u Glazbenoj školi, te smo potpuno promijenili zvuk, puno smo napredovali, te je ovo  bila lijepa prilika da se vidi rad našeg orkestra", kaže Damir Firković.

Treba istaknuti kako su i svojim koncertom podržali reprezentaciju i Brođanina Marija Mandžukića, svirajući u kockastim majicama.

Osim domaće glazbe, pop, rock i tamburaške, obrađuju i svjetske klasike, te filmske hitove.

"I cilj je da repertoar bude raznolik i kvalitetan, kako bi privukao što više publike. Mi trajemo već 86. godinu neprekidno, rijetko koja udruga ili orkestar toliko dugo opstane. Radimo stalno na istim temeljima, redovne probe, odricanje, ljubav prema glazbi i to nas drži do današnjih dana. Ne ovisimo o nikome, imamo svoju internu glazbenu školu u kojoj smo proizveli puno glazbenika, a naslanjamo se i na Glazbenu školu Slavonski Brod, gdje imamo puhački odjel drvenih instrumenata koji vodi Marko, tako da imamo nekoliko glazbenika na tom području koji su nam digli kvalitetu. Fali još glazbenika, ali nadamo se da ćemo ih skoro i imati", istaknuo je Ferković.

Uspješni su i na raznim natjecanjima, svake godine se održava godišnja smotra puhačkih orkestara na razini države, te su prošle godine pobijedili u Slavoniji i Baranji, te nastupali u Novom Vinodolskom na državnom natjecanje gdje su završili između 3. i 4. mjesta.

Sretno dalje "Željezničarima"!