Sinoć e u sklopu svoje ljetne turneje na 26. Brodskom glazbenom ljetu nastupio Jazz orkestar HRT-a. Bio je to prvi ovogidišnji program na ljetnoj pozornici na platou ispred Kazališno-koncertne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić". Orkestar je predvodio novoizabrani šef-dirigent Andreas Marinello, a pridružili su im se Valerija Nikolovska i klavijaturist Viktor Lipić.

Suradnja s Valerijom Nikolovskom i Viktorom Lipićem pokrenuta je na inicijativu Jazz orkestra HRT-a zahvaljujući čemu će njihove autorske skladbe zaživjeti u big band verziji. Autorski dvojac Nikolovska/Lipić koji se u posljednjih nekoliko godina (od 2008.) predstavlja kroz jazz trio LiVaDa (uz bubnjara Damira Šomena) svoje skladbe prepustio je iskusnim aranžerima Andreasu Marinellu, Luki Žužiću i Joeu Kaplowitzu. Njihov rukopis, uz jednu autorsku skladbu producenta orkestra Igora Geržine, pokazao se kao idealna kombinacija insajderskog poznavanja big band formacije i skladateljske invencije, a o međusobnom prepoznavanju i razvoju sjajne suradnje svjedoči i studijsko snimanje skladbi u jesen 2014. pod vodstvom Andreasa Marinella.

Jedna od najboljih hrvatskih jazz vokalistica, Valerija Nikolovska, glazbom se profesionalno bavi od 1987. Iskustvo je stjecala u nizu sastava blues, soul, funk, acid jazz, house i gospel usmjerenja kao što su Delta, Blues Power, Telefon Blues Band, Songkillers, Mayales, Eddy&Dus… Godine 2000. objavljuje samostalni album The Bright Side of the Blues (Aquarius Records), a 2004. autorski album Open. Istovremeno niže suradnje primjerice s Josipom Lisac, Zdenkom Kovačiček, Meri Cetinić, Ivanom Kindl, Kristijanom Beluhanom, Matijom Dedićem, Elvisom Stanićem, Majkama i Dinom Dvornikom te s Jazz orkestrom HRT-a Dobitnica je nagrada Crni mačak i Donat fm. Od 2008. godine djeluje u jazz triju LiVaDa.
Viktor Lipić glazbenu naobrazbu stekao je u Dubrovniku i Zagrebu. U Zagrebu se priključio sastavu Mayales s kojim objavljuje album Svima želim raj za sve (Aquarius Records, 1999.). Kao producent, aranžer, autor i izvođač sudjelovao je na albumima The Bright Side of the Blues i Open Valerije Nikolovske. Bogato koncertno i studijsko iskustvo sječe kroz suradnje s glazbenicima poput Josipe Lisac, Radojke Šverko, Carol Cass, Igora Geržine, Reggiea Washingtona, Gabi Novak, Natali Dizdar, te sa svojim jazz-rock sastavom Baobab. Član je grupe Majke s kojom 2011. snima album Teške boje, surađuje s basistom Mariom Rašićem te s Joe Pandur Organic Triom. Sklada, aranžira i svira u Triju LiVaDa.

- Još '82. sam poslije akademije sam postao član orkestra i najstariji sam član postave. Kroz povijest sam promijenio tri orkestra, Život s orkestrom je posebno iskustvo, jer smo svirali s najimenintnijim imenima svjetske jazz scene i od svakog se nešto može naučiti, rekao je Zvonko Košak, najdugovječniji član Jazz orkestra HRT-a.

- Sviram drugu trubu u orkestru i član sam orkestra nešto više od deset godina. Već za vrijeme akademije sam svirao u big bandovima i evo u Jazz orkestru sam našao zadovoljstvo u profesionalnom djelovanju, rekao je Zvonimir Bajević, član Jazz orkestra HRT-a.