U sklopu 26. Brodskog glazbenog ljeta protekle nedjelje u Slavonski Brod je stigao Igor Geržina sa svojim Sax Lounge ansamblom. Iako je bila to vruća večer, odazvao se veliki broj građana koji se okupio na platou ispred Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“.

Saksofonist Igor Geržina ostavio je trag na gotovo 100 hrvatskih diskografskih izdanja, bilo kao glavni ili gostujući izvođač, kao autor i producent, a svjetsku glazbenu scenu osvojio je svojim autorskim instrumentalnim albumima te od strane inozemnih radijskih prezentera dobio zasluženi nadimak 'Hrvatska senzacija' na saksofonu.
Na koncertu u Slavonskom Brodu izveo je autorski repertoar s albuma 'Metropolis' i još uvijek aktualnog albuma 'One Click World'. Skladbe su to koje se emitiraju na radijskim postajama na čak četiri kontinenta, a 'Metropolis' i 'One Click World' uvršteni su među vodeće albume na globalnoj smooth jazz sceni te su postali dio redovnog programa najvećih svjetskih smooth jazz radio postaja.

Geržini i ansamblu na pozornici se pridružio i vrsni glazbenik, Mirza Tetarić (aka Soul Shadow) s kojim je Igor snimio singl 'Better Man', a istoimeni videospot dobio je sjajne kritike i izvan granica Lijepe naše.

Ovaj neumorni saksofonist za jesen je najavio veliki jubilarni koncert sa zanimljivim gostima te novi, peti po redu samostalni album, a po onome što smo vidjeli na koncertu zaista može očekivati još jedan odlični studijski uradak.