Stotinjak Brođana došlo je sinoć na promociju knjige "Samo igraj", brodskog SF autora Ivana Lutza. Treći je to roman brodskog autora nakon odlično prihvačenog "Zovite ju zemlja" i zajednčkog koautorskog djela s Gordanom Sundaćem "Drum". Sa 'Samo igraj!' Lutz je pustio kočnicu i oslobodio prste. Ovo je na dijelovima čisti hard SF sa znanstvenim činjenicama i evolucijom nekoliko grana znanosti, no, postoji dio tzv. weird SF-a kojega izrazito volim pa sam sve to kombinirao s nekim osobnim promišljanjima i ponovno dobio roman kakav volim čitati. Lagan je, miriši na pulp, no ponekad vješto izmiče definicijama i žanrovskim okvirima.

Prezadovoljan sam današnjom promocijom. Puna Galerija Ružić, puno poznatih i nepoznatih lica, ali svi spojeni u književnost protkanu fantastikom o košarci. Iznenadilo me i to što su promociji prisustvovale i Linda Antić Borak izbornica U20 ženske košarkaške reprezentacije koja je na pripremama u Slavonskom Brodu i pomoćna trenerica Iva Borović što znači da se za roman već čuje u košarkaškim krugovima.
Prvi je ovo SF s košarkom kao važnim elementom za radnju. Stvarno sam presretan jer su Brođani prepoznali ponovno i mene i mog urednika i podržali nas u najboljoj mjeri. Sada je red da promoviramo knjigu do kraja godine pa da dođe baš do svakoga tko je željan zaviriti u neobičan spoj znanstvene fantastike i najljepše igre na svijetu. Hvala svima koji su odvojili svoje vrijeme i novac da nas podrže
, rekao je Ivan Lutz.

Dio predgovora napisao je Aleksandar Petrović, izbornik muške košarkaške reprezentacije.