Smotra folklora „Urodila šuma žirovica „ već dugi niz godina održava se u Bebrini u organizaciji istoimenog KUD-a. Bogat program sastavljen od nastupa brojnih KUD-ova, pjevačkih i folklornih skupina kao i scenskih prikaza kako se živjelo i radilo nekada na slavonskom selu privukao je jučer brojne posjetitlje. Po riječima predsjednice KUD-a „Bebrina"Marice Milošević, cilj ove manifestacije je očuvati slavonsku tradiciju, pjesmu i ples, pogotovo „Šetana kola" koja su oduvijek bila zaštitni znak ove manifestacije. Uz načelnika Općine Miju Belagića, manifestaciji je nazočila, te ke i službeno otvorila zastupnica u bivšem sazivu Hrvatskog saboraLjubica Maksimčuk.

Gosti i uzvanici uživali su u nastupima KUD-a „Beberina", Muške pjevačke skupine „Baje" iz Ivanovaca, KUD-a „Šokadija" iz Šumeća, Kulturno-umjetničke udruge „Marijan Lanosović" iz Orubice koji su izveli ssvoje nadaleko poznato „Kolo na dva štuka", HKUD-a iz Odžaka, KUD-a „Beravci", te KUD-a „Repušnica".

Osim u nastupima folklornih izvođača, posjetitelji su mogli pratiti utrke konjskih zaprega, okrijepiti se tradicionalnim slavonskim delicijama, te razgledati izložbu slavonskih rukotvorina.