Svoj 57. rođendan obilježio je Državni arhiv u Slavonskom Brodu gdje je tom prigodom otorena i jedna zanimljiva izložba i to o pjevačkom zboru RKUD-a ''Đuro Salaj''.

Ovom izložbom nastavljaju seriju izložbi o glazbenom životu Slavonskog Broda, koje pripremaju na temelju gradiva iz arhivskih fondova. Ciklus su započei još prije pet godina izložbom Franjevački samostan i Hrvatsko pjevačko društvo Davor u glazbenom životu Broda, slijedila je izložba Sve je to rock'n'roll 2012., pa Brodsko-posavski vremeplov u zvucima tambure 2013., a ciklus će zaključiti u studenome izložbom o brodskim harmonikašima.

"Ovom izlozžbom smo htjeli podsjetiti Brođane na vrlo uspješno djelovanje ovog zbora koji je ostavio dubokog traga u povijesti zborske glazbe i nastavio tradiciju koju su njegovali, prije svega Davor, ali i svi ostali zborovi. Sve je sigurno počelo u župskim zborovima još prije osnivanja Davora 1871. godine", istaknuo je ravnatelj arhiva mr. sc. Ivan Medved.

Osim Slavonskog Broda Državni arhiv građu arhivira i u Požegi i Novoj Gradiški, odnosno ukupno posjeduju 5 tisuća dužnih metara građe.

"Najstariji podaci sežu iz početka 18. stoljeća, pa sve do devedesetih godina. Nismo preuzeli sve što smo trebali, poput fondova skupštine Općine Slavonski Brod koja se ukida 1993. godine i još neke fondove. Nažalost, ne možemo ih ni preuzimati, jer spremišnih prostora nemamo. U pitanju je ukupno 3 tisuće dužnih metara građe", ističe.

Medved očekuje i skorašnje rješenje ovog problema.