2015. godina je pokazala kako su Brođani itekako načitani, ponovno je bilo velikih posjeta Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu. A što to Brođani čitaju, otkriva Ivan Stipić, ravnatelj Gradske knjižnice.

"Čitala se i prošle godine najviše beletristika i publicistika. U pitanju su kod  beletristike Nesbo, Hosseini, Green i slični, a što se tiče publicistike dosta je naših domaćih čitano, poput Zdravka Tomca, Šupe, Krizmanić i Thomasa Picketyja", kaže Stipić koji je izdvojio i najpopularnije naslove.

"To su u beletristici naslovi "Leopard" i "Policija" Nesboa kao i svi ostali njegovi naslovi, zatim "Odjeknuše gore", "Nova finska gramatika", "Moj muškarac", sva tri dijela, nadalje "Sestre uragana" i "Gradovi na papiru", a od publicistike najviše se čitao "Crveni predsjednik", "Istine i laži o hrani", "O toleranciji" Krizmanićke i "Kapital u 21. stoljeću". Moram napomenuti da je pored toga knjižnica kao i do sada najviše posuđivala lektiru za školsku djecu svih uzrasta", ističe ravnatelj.

Bilo je u 2015. godini i dosta posjete studenata i postdiplomata koji su obrađivali građu za svoje radove, a svakako su knjižnicu posjećivali i učenici za svoje seminarske i druge radove i aktivnosti. 

Ako ste ljubitelj knjiga svakako ste učlanite u našu Gradsku knjižnicu, članarina je 80 kuna godišnje i vrijedi za godinu dana od dana upisa, a popust od 50% imaju svi brodski studenti bez obzira na mjestu studiranja. I ove godine imat će zanimljive suradnje s HAK-om i bolnicom.