Četvrti vikend 8. dana kazališta u Vitezu obilježio je nastup kazališta iz Hrvatske, a publici su se predstavila i dva ovdašnja kazališta - Gradsko kazalište Beli Manastir i Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod.

U petak navečer Sinjsko pučko kazalište ovoga puta publici u Vitezu predstavilo se predstavom “Nedostajem sama sebi”. Tema predstave je ovisnost mlade djevojke koja u turbulenciji loših odnosa u obitelji i prisustvovanju stalnim svađama, sada već, rastavljenih roditelja postaje narkomanka. Tema izrazito aktualna u današnjem svijetu kad mladi ljudi posežu za drogom i kad se s ovisnošću bori popriličan broj mladih. Publika je velikim pljeskom nagradila odličnu glumu mladih sinjskih kazalištaraca Petre Ugrin, Pauline Romac, Ive Šuste, Marka Bešlića, Morena Vukovića i Tomislava Kovačevića.

U subotu je na repertoaru bila suvremena i vrlo kvalitetna predstava Gradskog kazališta Beli Manastir, “Novac moje krvi”.

Predstava „Novac moje krvi“ govori o tragičnim ljudskim pričama naivnih ljudi, koji su u potrazi za boljim životom, upali u ruke raznih profila kriminalaca, a oduzimanje slobode jedna je od najvećih povreda ljudskih prava. Predstava je rađena na zanimljiv način i cijela je priča prepuštena glumcima koji su težak i izazovan zadatak savladali i još jednom opravdali. Redatelj Aničić svojim predstavama pokušava utjecati na svijest publike, a kazalište upravo zato i služi. U predstavi glume: Klea Posavac, Davor Burić, Daniela Taslidžić Herman, Dunja Vlahek, Denis Mikac, Vanessa Herman, Nikolina Mihajlović i 7-godišnja Lana Herman. Predstava je dio preventivnog projekta o trgovini ljudima – „Stop trgovini ljudima“ i rađena je u suradnji s Policijskom upravom Osječko – baranjskom, Odjelom prevencije. Publika je ovu odličnu predstavu uz vrhunsku igru glumaca iz Belog Manastira nagradila dugotrajnim i gromoglasnim pljeskom, te nekoliko puta pozivala glumce na bis.

Bogat kazališni vikend zaključili su fenomenalnim nastupom kazalištarci iz Slavonskog Broda, koji su na oduševljenje publike izveli predstavu “Tragičari od nevolje”. Predstava “Tragičari od nevolje” A.P. Čehova u redateljskoj adaptaciji i glumačkoj izvedbi Mateja Safundžića i Silvija Stilinovića rezultat je uspješne suradnje Satiričkog kazališta mladih i profesionalnog kazališta “Slavonski Brodvej. Buran pljesak na koncu predstave najbolje je kazao koliko je publika uživala u ovoj predstavi, a slobodno možemo ustvrditi i čitavom proteklom, iznimno kvalitetnom, kazališnom vikendu u Vitezu.

Izvor/Foto: Vitez.info