Prekrasna večer sinoć u svečanoj dvorani u Bukovlju: svoj tradicionalni božićni koncert održao je Brodski tamburaški orkestar još jednom potvrdivši predznak nadaleko jednog od najboljih.
Koncert su otvorile posebne gošće Brodskog tamburaškog orkestra – ženska pjevačka skupina 'Nene' iz Bošnjaka, otpjevavši uz tamburašku pratnju čuvenu božićnu skladbu Adeste Fideles (Pristupite vjerni) u obradi maestra Mihaela Ferića, te Ščedrik – Tama je svud' u obradi Damira Butkovića, koji je i ravnao koncertom.

Brodski su tamburaški virtuozi u nastavku izveli nekoliko sjajnih obrada klasičnih melodija: Valcer No2. Dmitrija Šostakoviča, Sraussovu 'Trich trach polku' i Mancinijevu 'Blues Brother meadley', ali i oduševili s izvedbom skladbi koje nostalgično vraćaju u lijepa stara vremena. Krunoslav Dražić otpjevao je 'Dva čardaša i romansu' i 'Pjesmu tamburaša', Bruno Baričević 'Put do stana', a Toni Danković oduševio je vječnim hitom Miroslava Rusa 'Još i danas zamiriši trešnja'.

Nene iz Bošnjaka potom su u pratnji Brodskog tamburaškog orkestra otpjevale nekoliko tradicionalnih narodnih pjesama iz Bilogore, Podravine i Podravlja, i potpuori pjesama i kola iz Slavonije. Oduševljena publika pozvala je orkestar na bis, koji je potom za kraj odsvirao, a Krunoslav Dražić i Toni Danković zajednički otpjevali prekrasnu baladu 'U san mi dođu tambure', pokojnog Krešimira Stipe Bogutovca i mnogima u brojnoj publici izmamili i pokoju suzu sjete i slavonskog ponosa.
Nakon ovakvog prekrasnog koncerta, ostali su snažni dojmovi koje je teško opisati uobičajenim superlativima. Vrijedno svakog divljenja!

Ivica Vlašić