Glazbeni kritičari Jutarnjeg lista rezimirali su ovih dana glazbenu 2016., a mi s ponosom bilježimo da je Saša Drach u kategoriji sedam najboljih albuma u domaćem jazzu, na prvo mjesto stavio album Bow vs. Plectrum Brođanina, jazz tamburaša Filipa Novosela i kontrabasista Tihomira Hojsaka, objavljen u nakladi Croatia Recordsa. 

U komentaru stoji: "Ako ovo i nije najbolji album ove godine, sasvim je sigurno da je donio najveću svježinu i promjenu na domaću jazz scenu. Vrlo je neobičan taj spoj reske slavonske tamburice Filipa Novosela i debelog, tmastog basa Tihomira Hojsaka pogotovo kad ga svira gudalom. Nije ovaj duet privukao pažnju samo sudarom boja zvukova instrumenata, nego i skladbama koje korijene nalaze u poigravanju tradicijom, u kontinentalnom folku naših i susjednih krajeva, od Slavonije, preko Međimurja do Bosne i Makedonije. Bilo je i sjajnih nastupa, od dueta u Samoboru, preko koncerta sa Zagrebačkim orkestrom mladih, u triju s Matijom Dedićem, do nastupa s Tamburaškim orkestrom HRT-a. Momci puno rade, nastupaju i putuju (svirali su i po Americi), spremaju i DVD izdanje koncerta u Lisinskom, kao i nove materijale, a u stanju su spojiti doista nemoguće, sambu s bećarcem, swing s međimurjem, blues sa sevdahom, klasičnu suitu s tamburašima i pri tome biti i opušteni i virtuozni i zabavni.".

Ovakva je ocjena još jedna potvrda da Filip Novosel zna što radi, a možemo biti sigurni da to neće ostati nepoznato i izvan granica Hrvatske.