Sljedećeg ponedjeljka, 20. veljače počinju 14. Dani plesa Mije Čorak Slavenske, u organizaciji Kazališno-koncertne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić" te uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Slavonskog Broda. 
 
Mia Čorak Slavenska je jedna od najvećih svjetskih balerina, prva hrvatska primabalerina, te osoba koja je svojim radom zadužila Slavonski Brod i Hrvatsku. Upravo promovirajući njezino ime i njezin rad, te općenito balet i ples već 14 godina organizira se ova hvalevrijedna manifestacija koja će i ove godine u tjedan dana okupiti amatere i profesionalce na jednom mjestu.
 
"Mia Čorak Slavenska je sigurno jedna od najpoznatijih i najvrijednijih osoba našega grada. Zajedno s Maticom Hrvatskom, u zadnje vrijeme Gradskom knjižnicom i Državnim arhivom njegujemo uporno ovu manifestaciju. Puno ćemo plesati jer imamo desetak plesnih programa. Obuhvatili smo i amaterski program i vrhunski profesionalizam. Priređujemo programe od klasičnog baleta do suvremenog plesa, razgovaramo o baletu, gledamo film i iskoristit ću ovu priliku da pozovem Brođane na ovu manifestaciju. Drage Brođanke i Brođani, uživajte s nama u Danima plesa, posjetite KKD IBM od 20. do 28. veljače te popratite sve ono što smo pripremili", rekao je ravnatelj KKD-a Hrvoje Špicer.
 
Svi programi suvremenog plesa bit će besplatni, a ulaznice za predstavu "Ritam tam" i Galu večer moći će se kupiti na blagajni dvorane i rezervirati. Gala večer će i ove godine okupiti ono najbolje što Hrvatska ima.
 
"Prošle godine smo imali sjajno iskustvo kada smo po prvi puta uspjeli okupiti u jednoj večeri na jednom mjestu HNK iz Zagreba, Splita i Osijeka te kazalište "Ivan pl. Zajc" iz Rijeke. Uspjeli smo ove godine to ponoviti, jer ponovno će nam se, ali s novim repertoarom predstaviti ova četiri nacionalna ansambla s tim da Zagreb i Osijek dolaze s velikim ansamblima, dok Split i Rijeka dolaze sa solistima i duetima", ističe.
 
Sve počinje u ponedjeljak postavljanjem vijenca na spomen ploču rodne kuće Mije Čorak Slavenske od 18 sati, a u 19 sati počinje plesna večer gdje će nastupiti oni najmlađi iz Brodskih leptiriča, zatim mladi plesači iz Požege, Rijeke i Zagreba. Riječ je o generacijama od 4 do 24 godine.
 

DETALJAN PROGRAM